2 грудня 2016 р.

Кажу як умію
Чергове засідання літературного клубу "Літературне перехрестя" відбулось в нашій бібліотеці. Воно було присвячене літературній творчості та життєвому шляху поета Валерія Тищенка.

З автором 18 невеликих збірок працівники познайомились ще в 1998 році, всі ці роки підтримували дружні стосунки. Завжди усміхнений, доброзичливий, простий в спілкуванні він створював своєю присутністю свято в бібліотеці.

Перечитуючи його збірки заново, розуміємо, що в них зібрано життєвий досвід, народна мудрість, добрі поради й світла любов до України. 
Про тернистий життєвий шлях розповіла дружина поета - Валентина Іванівна, яка розділяла його захоплення і підтримувала всі ці роки.

На цьому заході були присутні товариші по перу.
Голова обласної організації НСП України Володимир Луценко відзначив простоту філософії поезії Валерія Тищенка, звернення автора до перлинок народної мудрості.
Близький друг, член правління обласної організації НСПУ Григорій Гарченко відмітив багатогранність поезії В. Тищенка, розповів про співпрацю з ним та, звичайно, прочитав мініатюри із спільної збірки "Веселий дует".
Анатолій Шкляр відзначив щирість, заклик до порозуміння між людьми, добрий гумор в творах автора.

А Іван Макарович - Блоха та Людмила Левченко присвятили його пам'яті поетичні рядки.

"Усміхнене обличчя, добрий погляд
Таким для нас, лишився назавжди 
Валерій Тищенко..."
Читай і твори!

Немає коментарів:

Дописати коментар