11 грудня 2015 р.

Соціальне партнерство в дії
     Громадянсько - патріотичне виховання молоді є одним із пріоритетних напрямків діяльності нашої бібліотеки. Роботу за даним напрямком ми здіснюємо у співпраці з навчально-виховними закладами району, проводячи спільні масові заходи та обмінюючись досвідом.
     Днями завідувач бібліотеки Сохацька Г.М. була запрошена на один з таких семінарів по обміну досвідом з даного напрямку діяльності - семінар-практикум "Громадянське виховання учнів-читачів засобами шкільної бібліотеки", який було організовано співробітниками СЗШ №6 для бібліотечних працівників району.
     Куратором цього заходу була директор закладу Людмила Миколаївна Морокко. Під її пильним керівництвом, школа впроваджує передовий досвід в сфері освіти та є на сьогодні лауреатом і переможцем багатьох обласних та міських конкурсів.

Директор "Середньої загальноосвітньої школи №6" Л.М. Морокко
Відзнаки школи
     Семінар складався з чотирьох блоків:
  • організаційний блок: збір і реєстрація учасників, видача матеріалів (програма заходу, методичні рекомендації тощо);
  • теоретичний блок: відкриття семінару - виступ методиста "Розвиток творчого потенціалу бібліотекаря - важлива умова формування громадянської позиціїучнівської молоді", презентація візитної картки школи та виступ-презентація "Сучасний заклад як соціокультурний осередок громадянсько-патріотичного виховання дітей";

  • практичний блок: організовано літературну вітальню з письменницею Левченко Л.Г., здійснено віртуальну подорож сторінками книг "Рідний край, де ми живемо, Україною звемо", проведено інтегровану гру "Розумники-розумниці" серед учнів 7-х класів;
Виступ письменниці Левченко Л.Г.
Проведення інтегрованої гри "Розумники-розумниці"
  • підсумковий блок: заповнення анкет учасниками семінара про ефективність заходу, озвучення вражень від семінару у рубриці "Вільний мікрофон", отримання сертифікатів.

     Була в учасників семінару і перерва на обід, де частували гарячим чаєм та солодощами.
     Враження від семінару лише позитивні: дуже сподобався творчий підхід до організації та проведення заходу, на якому були задіяні сучасні форми, тому бібліотека планує запровадити отриманий досвід. 
     Дякуємо організаторам за гостинність,   креативність , цікаві ідеї та співпрацю.
Виховаємо патріотів разом!

Немає коментарів:

Дописати коментар