10 жовтня 2014 р.

Голованівська бібліотека на зв'язку

     Днями в Інтернет-центрі, бібліотека організувала skype-зустріч письменника та журналіста Івана Артемовича Кулика з колишніми односельцями, давніми друзями та бібліотекарями сіл району. На  skype-зустрічі були також присутні директор Красногірського музею "Спартак" Георгій Варфоломійович Кулик та директор  Голованівської районної бібліотеки для дорослих ім. С.В.Шеврякова (Кіровоградська область) Надія Борисівна Коваленко. 
     Під час спілкування завідуюча бібліотекою Галина Михайлівна Сохацька ознайомила співрозмовників із усіма збірками Івана Артемовича, дещо автор зачитав, та продемонтрував свої твори надрукавані у газетах. З деякими хочемо познайомити і Вас.


     На останок співак Олег Мелещук виконав пісню "Валентина" слова якої написав Іван Кулик і присвятив своїй знайомій співачці, викладачу та композитору Валентині Кондрашовій. Пропонуємо Вашій увазі відео з місця подій. 

 

     Іван Артемович є давнім другом бібліотеки та постійним читачем, саме він був автором перших статей про бібліотеку які були надруковані в газетах "Днепровская правда", "Зоря" тощо.


Публікації І.А.Кулика в газеті "Зоря"
     Хочемо поділитися ще одним цікавим фактом з життя родини Івана Артемовича. Як стверджує письменник, мати його дружини (теща) була особисто знайома з Олесем Терентійовичом Гончарем. Познайомилися вони під час навчання в університеті, саме їй  він присвятив новелу "Аспірантка". 
     Бібліотека часто запрошує Івана Артемовича Кулика на свої заходи, познайомити відвідувачів зі своєю творчістю та спогадами. 
Кіровоградщина пишається своїм земляком!

Немає коментарів:

Дописати коментар